20.5 C
Sarajevo
29.03.2024

Ford ukida 12.000 radnih mjesta u Evropi

Proizvođač automobila Ford objavio je da će ukinuti 12.000 radnih mjesta u Evropi do kraja 2020. godine, jer pojednostavljuje poslovanje u regionu kako bi povećao profitabilnost.
Smanjenje broja radnih mjesta dio je opsežnog restrukturisanja koje uključuje ranije najavljeno gašenje šest proizvodnih pogona u Evropi. Ford smanjuje ukupan broj pogona u Evropi na 18, jer reorganizuje svoje poslovanje u tri odjeljenja: komercijalna vozila, putnička vozila i uvoz Fordovih vozila kao što je Mustang.

Ford Evropa saopštio je da će pozicije na starom kontinentu biti eliminisane uglavnom dobrovoljnim programom razdvajanja do 2020. godine.

“Razdvajanje zaposlenih i zatvaranje proizvodnih pogona su najteže odluke koje smo donijeli. Kompanija će svim zaoslenima pružiti podršku za ublažavanje posljedica”, kazao je Stuart Rowley, predsjednik Forda Evropa.

- OGLAS -

Ford je ranije saopštio da zatvara fabriku motora Bridžend u Velsu, fabriku mjenjača u Francuskoj i tri fabrike u Rusiji, dok će pogon slovačkom Kechnecu prodati kompaniji Magna.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA