Vijesti
Članovi Predsjedništva BiH sastali se sa evropskim komesarom Varhelyijem Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine sastali su se sa komesarom Evropske unije (EU) za susjedske odnose i proširenje Oliverom Varhelyijem koji se nalazi u posjeti Sarajevu.

Varhelyi je danas stigao u službenu posjetu BiH nakon što je prošle sedmice izjavio kako se nada da će Bosna i Hercegovina u decembru dobiti kandidatski status za EU.

Varhelyi se prvo sastao sa članovima Predsjedništva BiH, a potom će se susresti s predsjedavajućim Vijeća ministara i njegovim zamjenicima.

Očekuje se da će glavne teme razgovora biti evropski put BiH i reforme koje je potrebno provesti s ciljem dobijanja kandidatskog statusa.

Varhelyi će također održati sastanke i u kontekstu podrške EU-a Bosni i Hercegovini u upravljanju migracijama i svjedočit će ceremoniji potpisivanja memoranduma o razumijevanju između Ministarstva sigurnosti BiH i Međunarodne organizacije za migracije (IOM) po pitanju dobrovoljnog i nedobrovoljnog povratka.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.