10.5 C
Sarajevo
24.04.2024

Kolinda Grabar Kitarović: “Pisanje o mojim frizurama, haljinama i dijeti minorizira moje rezultate, to je nepodnošljivi seksizam”

 

Predsjednica Hrvatske, Kolinda Grabar Kitarović je u intervjuu za Novi list pokrenula temu  o estradizaciji njene funkciju predsjednice. Grabar Kitarović smatra da joj je dužnost predstavljati  svoju zemlju u državi i inostranstvu, pa i u sportu, kad je to moguće, te je stava da je njena podrška hrvatskim sportistima dobro primljena širom svijeta.

Kada govorimo o estradizaciji,  ja bih voljela da dio medija prestane trivijalizirati konkretan državnički rad kroz prizmu odijevanja, frizure, dijeta i sličnih nevažnih tema koje ne namećem ja“, kazala je predsjednica iz susjedstva, koja smatra da je to što se događa “gotovo nepodnošljivi seksizam” jer bez obzira na to kako izgledala i koliko kila imala, njen izgled je glavna tema “te se u potpunosti minorizira i ignoriše sadržaj i rezultati onoga što je odradila”. Ne sjeća se da je ijedan njezin prethodnik dobio toliki medijski prostor zbog novog odijela, cipela i slično.

- OGLAS -

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA