Vijesti
Crnadak o izjavi Hajrića: Degutantno je povezati terorizam na Novom Zelandu sa Srebrenicom Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak osudio je teroristički napad na Novom Zelandu, ali i izjavu ambasadora BiH Mirze Hajrića u Australiji koji je napad usporedio sa genocidom u Srebrenici.
#

„Teroristički napad na dvije džamije na Novom Zelandu predstavlja monstruozan zločin koji je proveden nad ljudima koji su se u miru molili bogu. Brutalnost i podmuklost ovog terorističkog napada treba da nas podsjećaju da borba protiv svih vidova terorizma nikada ne smije prestati.“ - rekao je Crnadak.

Međutim, neprimjerenom i degutantnom smatra i izjavu Hajrića kojom teroristički napad na Novom Zelandu povezuje sa genocidom u Srebrenici. Kaže da je takva izjava  smjerena protiv suživota u BiH.

 

„To se vidi i iz antisrpske histerije koju je izjava proizvela u dijelu sarajevskih medija. Opasno je i veoma neodgovorno luđački čin jedne poremećene i bolesne osobe dovoditi u vezu sa jednim narodom na način kako je to uradio ambasador Hajrić.  Pozivam sve ljude u BiH, i u Republici Srpskoj i u Federaciji BiH, da osude ovaj teroristički napad i da iskreno i u miru saosjećaju sa porodicama nastradalih“ - kazao je ministar Crnadak.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.