17.7 C
Sarajevo
29.03.2024

Vranješ: Nemam neki poseban motiv pred gostovanje na Grbavici, nisam osvetoljubiv

Fudbaleri Borca već devet dana treniraju na Zlatiboru i pripremaju se za start sezone u Premijer ligi BiH.

Žestok ritam rada koji je nametnuo šef stručnog štaba Branislav Krunić polako daje rezultate, jer je očigledno da je ekipa već sada poprilično uigrana.

“Pripreme teku po planu, ulazimo u završnu fazu i najteži dio je iza nas. Ostalo je dovoljno vremena do početka prvenstva, sada radimo na taktici i uigravanju s loptom, a najvažnije je kao i uvijek da nema povreda. Sve zamisli trenera sprovodimo na terenu”, istakao je kapiten Stojan Vranješ u razgovoru za Mondo.

- OGLAS -

Poslije uvodnih treninga, gdje je akcenat bio stavljen na rad bez lopte, sada dolazi znatno zanimljiviji period, tokom kojeg će, osim treninga, “crveno-plavi” igrati i prijateljske utakmice.

U prvom kontrolnom susretu savladana je Sutjeska iz Nikšića, šampion Crne Gore, ubjedljivo 3:0, a već u srijedu Banjalučane očekuju dva testa. Prije podne će odmjeriti snage sa Spartakom iz Subotice, dok je popodnevni termin rezervisan za meč sa kruševačkim Napretkom.

“Još su noge teške od rada bez lopte, tako da ćemo svakog dana dobijati na svježini. Najvažnije je da budemo spremni i izbrusimo formu do starta sezone. Trenutno rezultati nisu u prvom planu, ali naravno da volimo da pobjeđujemo, što smo pokazali i u toj utakmici sa Sutjeskom. Bitno je da se što bolje upoznamo. Došlo je nekoliko novih igrača i treba to sve ukomponovati, kako bismo odgovorili zahtjevima Premijer lige BiH”, kaže Vranješ.

Vranješ je među najiskusnijim igračima Borca i sigurno da svojim znanjem znatno može pomoći mlađim igračima.

Tu je još nekoliko igrača sa bogatim iskustvom, a dolazak Marka Jovanovića svakako će značiti dodatni plus na ovom polju.

“Sigurno da je iskustvo naš adut. Ako pogledamo prošlogodišnjeg šampiona BiH Sarajevo, vidjećemo da tu ima mnogo iskusnih igrača. Naš plus su i mladi igrači, koji stasavaju i mislim da je to dobitna kombinacija, koja će nam dati hitrinu. Pokušaćemo svojim iskustvom da im pomognemo, kako na terenu, tako i van njega”, zaključio je kapiten “crveno-plavih”.

Već u prvom kolu prvenstva, Borac će na teško gostovanje Željezničaru. Vranješ je upravo sa Grbavice došao na Gradski stadion, ali ističe da posebnih emocija neće biti, jer se vratio u matični klub i sve je podređeno uspjesima Borca.

“Željezničar je na Grbavici uvijek favorit. Radi se o ozbiljnoj ekipi i sigurno nas očekuje zanimljiva utakmica. Imamo još tri sedmice da se pripremimo i pokažemo da Borac zaslužuje da bude u Premijer ligi BiH. Nekog posebnog motiva za mene neće biti, jer meni je najveći motiv to što sam igrač Borca. Ono što je bilo ranije, ne vraćam se na to, nisam osvetoljubiv. Banjalučanin sam, borčevac i tu utakmicu dočekujem kao pravi derbi prvog kola”, poručuje 32-godišnji igrač sredine terena.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA