17.7 C
Sarajevo
29.03.2024

Erdogan: Među teroristima PKK-a, DHKP-C-a i FETO-a nema razlike

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan kazao je kako su škole, udruženja i pojedinci pri terorističkoj organizaciji Fetullahci (FETO) i dalje aktivni u Japanu.
Erdogan je nakon sastanaka u Kyotu u Japanu, otputovao u Nagoyu gdje je prisustvoao programu susreta s turskom zajednicom.

Turski predsjednik se tom prilikom osvrnuo i na aktivnosti FETO-a u Japanu.

”Škole, udruženja i pojedinci pri FETO-u i dalje vode svoje aktivnosti u japanu. Ova organizacija koja je u noći 15. jula podlo usmrtila našeg 251 građanina, u inostranstvu vodi intenzivnu kampanju protiv naše zemlje“, rekao je Erdogan.

- OGLAS -

Podsjetio je kako je ova organizacija 40 godina pod krinkom dobročiniteljstva skupljala sredstva koja je kasnije koristila protiv naroda.

”U borbi protiv ove organizcije očekujemo i vašu podršku. Ono što su PKK-a i DHKP-C, to je isto i FETO. Među njima nema nikakve razlike“, rekao je Erdogan.

Smatra kako su jedinstvo i zajedništvo ključ svakog uspjeha.

”Sve dok zajednički djelujemo nema prepreke koju ne možemo prevazići. Tako i vi, kao što se i do sad djelovali zajednički, tako i od sad možete prevazići sve prepreke”, smatra Erdogan.

Istaknuo je i mogućnost otvorenja konzulata Republike Turske u Nagoyi.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA