5 C
Sarajevo
25.04.2024

Bratić: RS da sačeka usvajanje zakona o restituciji na nivou BiH

Prethodno je neophodno rješiti pitanje državne imovine, na nivou BiH, u suprotnom će se zakon morati osporiti – rekao je Bratić.

Tokom rasprave u entitetskom parlamentu o Nacrtu zakona o uzurpacijama i dobrovoljačkim kompetencijama, Bratić je dodao da je u zakonu sporno nekoliko članova te da je obuhvatio dvije različite oblasti.

Dodao je da bi se zakonom trebalo da riješi problemi oko 100.000 uzurpacija u RS-u.

- OGLAS -

Poslanik u Klubu SDS-a Nebojša Vukanović tvrdi da je na području Kalinovika izvršena bespravna sječa velikog dijela šume, optuživši vlast da je napravila veću štetu nego potkornjak i druge štetočine.

Uime Partije demokratskog progresa (PDP) Draško Stanivuković je rekao da želi da obavijesti javnost o potencijalnim manipulacijama sa zemljištem, posebno, kako je naveo, u Banjoj Luci, ali i sa šumama.

Razlozi za donošenje tog zakona sadržani su u potrebi da se otklone nejasnoće i problemi nastali u primjeni važećeg zakona od 2006. godine pa do danas.

Cilj je, naveli su iz Vlade, da se jasnije i preciznije definišu pojedine odredbe koje onemogućavaju potpunu primjenu u praksi, kao i da se na drugačiji način omogući brže i efikasnije rješavanje imovinsko-pravnih odnosa koji su nastali uzurpacijom zemljišta u svojini nosilaca svojine javnog prava.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA