Vijesti
Cvijet Srebernice večeras na Starom mostu: Nisu nestali, ubijeni su. Gdje su?
#

Večeras će u 20 sati i 30 minuta Cvijet Srebrenice biti osvijetljen na Starom mostu u Mostaru u znak sjećanja i odavanja počasti žrtvama srebreničkog genocida povodom 24. godišnjice stradanja nedužnih srebreničkih civila.

Projekciju Cvijeta Srebrenice upriličiti će Centar za mir i multietničku suradnju iz Mostara, a ove godine i sa još jednom važnom porukom. Naime, ovim simboličnim performansom poslaće se i poruka podške da se pronađu sve nestale osobe u BiH.

Na ovaj način biće data podrška svima u traženju nestalih, te podška otvaranju ovog pitanja od strane Organizacijskog odbora za obilježavanje godišnjice genocida u Srebrenici u koprodukciji s BHRT-om, N1 i Aljazeerom Balkans kroz tribinu i emisiju "Gdje su sakriveni".

Safet Oručević direktor Centra za mir i bivši gradonačelnik Mostara, kaže : Tačno je, nisu nestali, ubijeni su. S pravom pitamo gdje su? U BiH se traga za još preko 7000 osoba, od tog broja u Hercegovini za još njih 635, a u gradu Mostaru 189 osoba. Moramo se istrajati oi boriti se da ih nađemo sve do zadnjeg ubijenog.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.