Vijesti
Dan državnosti BiH u Memorijalnom centru: Najznačajniji datum u historiji naše domovine Polaganjem svijeća i učenjem Fatihe u Memorijalnom centru Srebrenica- Potočari danas je obilježen Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

Cvijeće i vijence na kamen temeljac u Memorijalnom centru, kao i prethodnih godina, položili su članovi udruženja koja okupljaju preživjele žrtve genocida, predstavnici opštine Srebrenica, Memorijalnog centra Srebrenica - Potočari, potpredsjednik entiteta RS Ćamil Duraković, predstavnici samostalnog sindikata PPDIVUT BiH, djeca iz MFS EMMAUS, kao i veliki broj građana i udruženja iz cijele BiH.

 Predsjednik Upravnog odbora Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari Šefket Hafizović prisutnima čestitao je Dan državnosti.

- Koristim priliku da svim građanima Bosne i Hercegovine čestitam Dan državnosti kako u zemlji tako i dijaspori. Ovo je najznačajniji datum u historiji naše domovine i moramo je čuvati i graditi u njenim međunarodno priznatim granicama. Nažalost međunarodna zajednica nije se suočila s prošlošću naše države.

Da jeste poštovale bi se sve presude međunarodnih sudova, što je ohrabrilo separatiste i nacionaliste da razgrađuju našu zemlji i negiraju sve zločine učinjene u proteklom ratu - naglasio je Hafizović.

Povodom Dana državnosti BiH u popodnevnim satima bio je organiziran defile kroz grad, a na kružnom toku kod Kulturnog centra, učesnici defilea, pjevajući patriotske pjesme pustili su balone.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.