13.8 C
Sarajevo
28.03.2024

Masovni protesti širom Srbije: Građani izašli na ulice saglasni u svojim zahtjevima

Srbijanski mediji pišu da je protest u Novom Sadu bio je posvećen borbi za slobodne medije, a najčešći transparent ponovo je bio “Novi Sad mora biti slobodan grad”.

 

“Danas smo svjedoci kako neke naše nazovi kolege lažu svoje građane, vrijeđaju i blate sve one koji se usude da vođi javno upute riječi kritike. Danas smo svjedoci kako iz javnih budžeta na milione eura odlaze preko namještenih konkursa za sufinansiranje medijskih sadržaja u džepove sumnjivih tipova koji su se dočepali vlasništva u medijima, a svjedoci smo i kako se milioni eura prebacuju samo podobnim medijima za reklamiranje državnih firmi”, rekao je novinar Željko Bodrožić u svom obraćanju okupljenim Novosađanima.

- OGLAS -

Građani okupljeni u Užicama su na pominjanje Aleksandra Vučića uzvikivali “Ostavka”, “Av, Av” i “Lopove”.

Građani okupljeni u Leskovcu zahtjevali su da se predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću oduzme titula počasnog građanina Leskovca, kao i da gradonačelnik tog grada Goran Cvetanović podnese ostavku.

 

U Pančevu su građani porukama na svojim trasnparentima poručili da nisu zadovoljni kako u gradu funkcioniše gradski prijevoz i izrazili su nezadovoljstvo pristrasnim radom lokalne TV Pančevo, piše B92.

Građani Valjeva su tokom protestne šetnje nosili zaštitne maske ukazujući na neriješen problem zagađenja zraka.

Protesti su večeras održani i u Nišu, Smederevu, Subotici, Kruševcu, Šapcu, Kraljevu, Loznici, Kikindi, Valjevu, Leskovcu, Zaječaru, Vranju, Požarevcu i Čačku.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA