5.5 C
Sarajevo
25.04.2024

Zvizdić: Jasna i nedvosmislena poruka ambasadora SAD-a

“Poruka ambasadora Nelsona je bila jasna i nedvosmislena, i predstavlja nastavak kontinuirane prijateljske podrške našoj državi BiH, njenom suvetenitetu i teritorijalnom integritetu, kao i evropskim i NATO integracijama . 

Zahvalan sam ambasadoru Nelsonu  na isticanju važnosti poštivanja vladavine prava, sto jeste i  mora ostati jedan od ključnih prioriteta rada Vijeca ministara i svih institucija BiH, kao i podsticanju ostvarivanja većeg stepena sigurnosti i prosperiteta u korist svih građana naše države. 

Ambasador Nelson je u svom obraćanju poslao i važne  poruke mira i stabilnosti, te naglasio značaj daljnjeg provođenja reformi u cilju realizacije  ključnih unutrašnjih i vanjskih prioriteta. 

- OGLAS -

Uvjeren sam da će dobronamjerne poruke ambasadora SAD u BIH jednako shvatiti sve političke snage u BiH kako nam ispunjenje uvjeta iz evropske i NATO agende ne bi bilo dnevnopolitičko, već pitanje budućnosti BiH. 

Poruke ambasadora Nelsona  jasno ističu da reforme moramo provesti kako bi stvorili bolje i sigurnije društvo za sve građane.

Zbog svega navedenog, pozivam sve prijatelje Bosne i Hercegovine da, svi zajedno, naredne aktivnosti usmjerimo na prihvatanje demokratskih standarda, posebno vladavine zakona i da jos snažnije pokrenemo daljnju integraciju BiH u euroatlantske i druge medjunarodne organizacije. Rad na zajedničkim ciljevima  i vrijednostima treba biti naše zajedničko opredjeljenje.”

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA