8.8 C
Sarajevo
19.03.2024

MVP BiH: Nismo dobili traženu informaciju o hapšenju Batinića

U saopštenju se navodi da je akt pod oznakom “hitno” otpremljen MUP-u Republike Srpske u petak i da je njime zatražena zvanična informaciju o navedenom slučaju za potrebe pripreme za sastanak ministra inostranih poslova u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Igora Crnatka sa ministrom inostranih poslova Švedske Margot Valstrom, koji je bio zakazan za ponedjeljak, 24. juna.

U saopštenju se navodi da jedino što je stiglo, i to u ponedjeljak, ali ne kao zvaničan akt niti na adresu navedenu u aktu, jeste dio komunikacije MUP-a Republike Srpske sa otpravnikom poslova Ambasade Švedske.

“Proslijeđena interna prepiska MUP-a Republike Srpske sa otpravnikom poslova druge zemlje nije zvaničan akt koji može da bude korišten za pripremu sastanka”, dodaje se u saopštenju.

- OGLAS -

MUP Srpske ocijenio je sramotnom izjavu Crnatka u kojoj tvrdi da su tražili zvaničnu informaciju od MUP Srpske u vezi sa privođenjem švedskog državljanina u Banjaluci, ali da nisu dobili nikakavog odgovor što, kako kaže, samo po sebi predstavlja dokaz da se nešto krije.

“Činjenica da je MUP Republike Srpske dostavio saradnici ministra Crnatka na mejl potpunu informaciju o samom događaju sa jasnim činjenicama i postojanjem policijskih zapisnika, govori da on iznosi neistine”, rekli su Srni u MUP-u Srpske.

Na pitanje Srne kako komentarišu izjavu Crnatka da se crvenio zbog nedavnog privođenja Brune Batinića u Banjaluci, te da je sa ministrom inostranih poslova Švedske Margot Valstrom razgovarao o prošlosedmičnom hapšenju državljanina ove zemlje u Banjaluci, u MUP-u Srpske ističu da im “nije jasno zašto se ministar crvenio i zašto nije pitao švedsku ministarku šta bi njena policija uradila da građanin ne postupi po jasno izdatom naređenju”.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA