Vijesti
Stanković: “Opozicija u Srbiji na talasu nezadovoljstva želi profitirati!”
Dejan Vuk Stanković: Ovo je eksplozija! Srbiju čeka turbulentno političko ljeto! Opozicija bez lidera
Vlast pokušava masovnim okupljanjem da parira opoziciji, kako na političkom, tako i na medijskom planu. Opozicija namjerava slično opoziciji 90-ih godina da napravi neku vrstu građanske neposlušnosti kroz okruženje RTS-a...
...i moguć dolazak pred “Pink” televiziju, čime šalje simboličku političku poruku da je nezadovoljna medijskom scenom u Srbiji. Problem opozicije je nerealističnost njihovih zahtjeva i odsustvo jasnog liderstva.

Više je tu političkih subjekata koji pokušavaju na tom talasu nezadovoljstva da profitiraju. Uprkos izazovima za vladaćuju koaliciju, ostaje do kraja nejasno kakav će biti epilog svega toga. Vučić već ima paket odgovora na opozicione zahtjeve. Srbiju čeka turbulentno političko ljeto. Unutrašnji politički razdori stavili su u drugi plan vrlo osjetljivo nacionalno i državno pitanje, a to je Kosovo, gdje Albin Kurti, polako ali sigurno, u nedostatku efikasnog međunarodnog posredovanja, otežava životne prilike Srbima koji žive na sjeveru, polako preuzimajući, nakon demokratskih spornih izbora, poluge vlasti u te četiri opštine. To je tema koja je sada u drugom planu, kao što je tema pregovora u drugom planu, jer su dnevnopolitičke zađevice u Beogradu jednostavno eksplodirale i sad se čeka razrješenje te krize.

 
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.