10 C
Sarajevo
23.04.2024

Buduća nada bh. boksa, Džan Šljivo: Boks je porodična tradicija. Želim da moje ime bude u svjetskom vrhu sporta

Džan Šljivo ljubav prema boksu počeo je gajiti još od rođenja, a od osme godine počinje se baviti ovim sportom. Boks je kako je rekao za naš portal, porodična tradicija. Podršku itekako ima od svoje porodice koja ga podržava i prati na takmičenja.

Boks je u mojoj porodici već postao tradicija i ja sam treća generacija koja se bavi istim, ali jedini sam koji se profesionalno takmiči u boksu. Kako moji roditelji kažu od rođenja sam već pokazivao da će to biti sport kojim ću se baviti“, kazao je Džan Šljivo.

Profesionalno ovim sportom se bavi sedam godina, a za taj period uspio je ostvariti izvanredne rezultate. Kako je rekao, veoma važnu ulogu u napredovanju čini mu podrška porodice i okoline.

- OGLAS -

Trenutno tačan zbir mojih mečeva je 81 amaterski i 1 profesionalni meč, uz 75 pobjeda i 6 poraza u amaterskim mečevima i jednu pobjedu u profesionalnom ringu“, rekao je Šljivo.

Konkurenciju smatra bitnim faktorom za dalje napredovanje. Jaču konkurenciju traži u inostrantvu na većim turnirima i prvenstvima, pa je tako učestvovao na mnogim takmičenjima izvan granica BiH.

Ja iza sebe imam 3 Evropska prvenstva, 5 državnih prvenstava i mnogobrojne osvojene turnire u regionu i Evropi“, pohvalio se sa pravom Džan.

Želja za uspjehom ovom mladom momku najveća je motivacija. Njegov put ka uspjehu, a i napredak bio je postepen, ali uz sav uložen trud, njegov put ka zvijezdama je sigurno trasiran.

Želim da moje ime bude u svjetskom vrhu sporta. U životu se želim biti svestran, tako da mislim da se trebam ostvariti u svim poljima i izvan sporta“, poručio je za kraj Džan Šljivo, velika nada bh. boksa.

Džanu želimo mnogo sreće u daljem uspjehu, a mladimo poručujemo da je bavljenje sportom izuzetno važno, te da je jako važno opredijeliti se za neki sport.

 

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA