10 C
Sarajevo
19.04.2024

Špago: Vjerujem da ćemo imati pravo predložiti gradonačelnika Mostara

Koordinator Koalicije za Mostar 2020 Šerif Špago kazao je večeras novinarima u Mostaru da prema podacima kojima trenutno raspolaže na 28 posto uzorka za gradsku listu Mostara ta koalicija ima 42 posto osvojenih glasova.

Dodao je kako je uvjeren da će prema ostvarenim rezultatima koalicija koju čine SDA, SBB, DF, SBiH, i BPS imati pravo predložiti svog kandidata za gradonačelnika Mostara.

– Na 28 posto uzorka za gradsku listu, prema našim podacima, Koalicija za Mostar ima 42 posto glasova, HDZ BiH oko 31 posto, BH blok 11 posto, HRS šest posto i lista “Ostajte ovdje” četiri posto – kazao je Špago.

- OGLAS -

Dodao je kako je ovo premal uzorak da bi se moglo ući u fazu procjene broja osvojenih vijećničkih mjesta s gradske liste.

– Optimistični smo da ćemo imati pravo po osnovu broja vijećnika, odnosno rezultata izbora, predložiti svog kandidata za gradonačelnika – poručio je Špago.

Konferenciji za novinare prisustvovao je i potpredsjednik SDA Denis Zvizdić koji je kazao kako očekuju da će ovakvi pozitivni trendovi ostati i do konačnih rezultata koje će objaviti CIK BiH te da će oni pokazati “da će poslije više od decenije one partije koje žele jedinstveni, demokratski, evropski i moderan Mostar imati priliku da imenuju gradonačelnika i da formiraju većinu u Gradskom vijeću”.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA