Vijesti
Direktor škole koju pohađa pretučena učenica: Sve smo prijavili policiji Fikret Čančar, direktor Osnovne škole "Berta Kučera" u Jajcu poručio je da postoje dva šokantna snimka zlostavljanja djevojčice od strane njene vršnjakinje iz druge škole "13. rujan".
#

- Kad smo stvar počeli raspetljavati, utvrdili smo da je jedan snimak nastao 1. maja i to se dogodilo u prigradskom naselju Carevo polje. Nakon toga se isto desilo 5. maja i to drugi put kad se desilo, mi smo saznali i odmah smo reagirali. Bilo je prisutne djece. Pozvali smo roditelje pretučene djevojčice, obavili smo s njima razgovor i u kontaktu smo s Centrom za socijalni rad. Tražili smo i njihovu asistenciju i sve uredno prijavili policiji - kaže Čančar.  

Dodaje još da su pedagozi iz obje škole obavili zajednički razgovor s roditeljima, piše avaz.

- Imali smo saznanja da negdje tamo kruži snimak, da tu ima nešto i mi smo reagovali po tim saznanjima, provjerili i utvrdili da jeste. Do javnog objavljivanja snimka mi smo već reagirali u skladu s protokolom o sprječavanju vršnjačkog nasilja čiji smo potpisnici - dodao je direktor Čančar na kraju.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.