Vijesti
Dizdarević: Sklanjaju Dodika! Amerika neće ukinuti entitete!
Zlatko Dizdarević,doajen novinarstva i diplomatije
Ne dovodim u sumnju Bidenovu volju i angažman,ali…!

 Biden će Americi vratiti ono što joj je Trump oduzeo!  Biden se neće ni približno, koliko mi mislimo, posvetiti BiH! Unutrašnja situacija Amerike uzdrmana! Biden će se baviti Zapadnim Balkanom kako bi se približio Evropi,to je samo trgovina! Trump shvatio da postoji ojađena centralna Amerika koja je postala žrtva velike geostrateške američke igre! Svi koji nisu bijelci u Americi su u manjini! Trump rušio tradiciju Amerike, razdvajao djecu na granici od majki! Ovo je oportunizam američke zvanične klase i hijerarhije! Biden će se vratiti međunarodnim razgovorima, ali kongres i senat su mu prepreka!

Crvena linija su RS i entitetska podjela države, kao i nesimetrična kantonalna podjela! Ako se to ne promijnei,šta je onda uopšte promjena? Biden pušta Albright, Bugajskog, Servera da u Kongresu pripreme teren! Sattler šokiran, ibreti se činjenicom da je u BiH vladavina prava ugrožena! BiH je rasturena država do zadnje supstance! 91 milion uložen iz EU u projekat zbrinjavanja izbjeglica! Niko nije zatražio papir s tačnim podacima o prilivu novca! Živimo fenomen kuhane žabe! Iz dana u dan temperatura je sve veća, sve manje smo živi, u posljednjoj sekundi ćemo biti svjesni da umiremo!

Svi govore o reformi ustava, niko ne misli da mijenja Ustav u smislu ukidanja entiteta! Oni hoće da ga šminkaju! Nema radiklanih promjena! Srbija nije poražena, niko nije pobjednik, ovo je neriješen problem koji se može aktivirati kada hoće! Stanivuković gori od Dodika! Krenuo put sklanjanja Dodika! Balkan i BiH ulaze u NATO i EU! Pitanje je pregovora i onoga što Rusija za to treba da dobije, mi nismo presudni faktor već smo moneta! Ekspertska vlada u KS šprdnja! Ako nisi stranka, familija, moj, kupljen...doviđenja!

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.