7.7 C
Sarajevo
26.04.2024

Đukanović: Beskompromisno realizovati reforme

Đukanović je dodao da je ukazao i na to da EU mora otkloniti neke nesaglasnosti u svojim stavovima. 

“Sastanak je sam po sebi bio dragocjen, jer je označio fazu u kojoj će dvije ključne zemlje, Njemačka i Francuska dati značajniji pečat daljem putu integracije zemalja zapadnog Balkana. Bila je to prilika da iz ugla naših država, svi koji smo učestvovali, ukažemo na važnost tog procesa,” rekao je Đukanović.

Đukanović kaže da je insistirao i na tome da EU treba da ima jasan, kako je kazao, akcioni plan za rješavanje nekih ključnih deficita, čijim otklanjanjem će zemlje stvoriti uslov za punu integraciju, prenosi RTCG.

- OGLAS -

“Mislim prije svega na infrastrukturni deficit, to je važno da pomogne se ljudima sa ZB da jasnije vide evropsku perspektivu, takođe preduzećima iz naših država ali i investitorima da ulože svoj kapital i pomognu nam da zaposlimo više ljudi. Takođe i da nam pomognu da obezbijedimo dovoljno radnih mjesta, dovoljno visoke stope rasta, i da nam pomognu da otklonimo deficit u kvalitetu znanja,” rekao je Đukanovič.

Istakao je da je razgovor u Berlinu pomogao da se otvori put za prevazilaženje blokade dijaloga između Beograda i Prištine.

“Ja mislim da je ovo sudbnosan trenutak, da je ovo prilika, da se taj prastari problem prevaziđe, da obje države prevaziđu probleme i da se uspostavi dijalog pod pokroviteljstvom EU, da Njemačka i Francuska učestvuju u tome, da bi se pokazalo da li imamo potencijal da u ovoj generaciji taj prastari problem riješimo,” zaključio je Đukanović, dodajući da bi to bilo blagotvorno za stabilnost regiona.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA