9 C
Sarajevo
24.04.2024

Šuman skratio spisak bh. rukometaša

Bilal Šuman, selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine (BiH), skratio je spisak sa 28 na 22 igrača, za prve dvije utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine. Među pozvanima na pripreme, koje će startovati 21. oktobra u Tuzli, nema velikih iznenađenja, osim što je ponovo među reprezentativcima iskusni golman Nebojša Grahovac, kako prenosi Anadolu Agency (AA).

Zbog povrede od ranije je poznato da će izostati Alen Ovčina, lijevo krilo novosadske Vojvodine, dok zbog suspenzije od dvije utakmice protiv Bjelorusije i Češke neće igrati Vladimir Vranješ, pivot mađarske Tatabanye. Sa šireg selektorovog spiska za ovu akciju otpali su još Mario Pavlak, Petar Jokanović, Mateo Rodin, Vedran Delić i Vladan Lončar.

S obzirom na činjenicu da će neki od reprezentativaca doći tek 22. oktobra i na zgusnut raspored putovanja za Minsk i nazad te da će se ogled s Česima u Mejdanu igrati 27. oktobra, Šuman i njegov saradnik Danac Lasse Boesen imaće tek tri ili četiri treninga s kompletnim timom.

- OGLAS -

“Mislim da ćemo prvog dana priprema na raspolaganju imati 15 ili 16 igrača, tako da ćemo moći obaviti trening. U ponedjeljak ćemo trenirati u kompletnom sastavu, kao i u srijedu u Minsku. Utorak putujemo za Bjelorusiju. Slično će biti i pred duel s Češkom, jer ćemo zbog dalekog putovanja biti u stanju da obavimo svega jedan trening”, kaže za Anadolu Agency (AA) Šumane i dodaje:

“Čekaju nas dvije teške utakmice saneugodnim protivnicima. Idemo s namjerom da odigramo ono što želimo, a to je jaka baza u odbrani, koju mislim da imamo, a onda da trčimo kontre i polukontre. I, naravno, da u napadu imamo i glavu i rep, da budemo što efikasniji. Tražićemo njihove slabosti. Ukoliko odigramo kako možemo onda očekujem i dobar rezultat. Matematika je jasna – za plasman na Evropsko prvenstvo potrebne su nam sve pobjede na domaćem terenu.”

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA