11.6 C
Sarajevo
25.04.2024

Tottenham protiv Liverpoola bez Allija i Llorisa

Mauricio Pochettino, menadžer Tottenham Hotspura, u velikim je problemima pred subotnji derbi petog kola Premier lige s Liverpoolom. Zbog povreda u sastavu “pijetlova” neće biti francuskog golmana Huge Llorisa i engleskog reprezentativca Dele Allija.

Lloris, koji je jučer kažnjen s 50.000 funti (oko 56.000 eura) i 20 mjeseci zabrane vožnje zbog upravljanja vozilom u alkoholisanom stanju, ima problema s butinom zbog čega bi mogao pauzirati nekoliko sedmica, prenosi Anadolu Aganecy (AA).

– Alli nije imao sreće, jer je pretrpio lakšu povredu nakon 20 minuta utakmice protiv Španije. Razočaran je, jer neće igrati protiv Liverpoola i možda protiv Intera u Ligi šampiona, ali ne radi se o ozbiljnoj povredi. Lloris će imati još jedno snimanje da vidimo stanje njegove povrede. Nadam se da će biti u redu i da ćemo uskoro moći računati na njega, kao i na Allija -, kazao je Pochettino za britanske medije.

- OGLAS -

Derbi susret Tottenhama i Liverpoola igraće se na Wembleyju u subotu s početkom u 13.30 sati. Tottenham je nakon četiri kola na petom mjestu premierligaške tabele s devet bodova, tri manje od vodećih Liverpoola, Chelseaja i Watforda.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA