15 C
Sarajevo
26.04.2024

Novi Makelele od ljeta u Real Madridu?

Ovaj 22-godišnji reprezentativac Francuske igrama u dresu Lyona je zapao za oko brojnim velikanima, od Juventusa od Manchester Cityja, a ugledni AS sada tvrdi da je na njega ‘oko bacio’ i Real Madrid koji traži zamjenu za Casemira.

Obzirom da je Casemiro najavio odlazak, pozicija u veznom redu ostat će kritična i uveliko se traži potencijalna zamjena. Pominjao se najprije Sergej Milinković-Savić, zatim Pogba, ali na kraju je daleko realnija opcija ovaj fudbaler Lyona na čijem dovođenju insistira Zinedine Zidane.

Ndombele ima ugovor s Lyonom do 2023. godine, a s obzirom da je interesovanje prilično veliko, špekuliše se kako ga francuski klub neće pustiti ispod 80 miliona eura.

- OGLAS -

Kvalitet ovog mladog veziste prepoznao je i francuski selektor Didier Deschamps kod kojeg je debitovao u septembru prošle godine, a inostrani mediji tvrde da je u pitanju “novi Makelele”, aludirajući na čuvenog Francuza koji je igrao sa Zidaneom na Santiago Bernabeu.

 

Seniorsku karijeru Ndombele je počeo u Amiensu iz kojeg je prošle sezone stigao na posudbu u Lyon. Vrlo brzo je impresionirao struku ovog kluba i zaradio permanentni transfer, prenosi sportsport.ba.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA