Vijesti
Dodik: "Bidenova čestitka gotovo kao provokacija!" Entitetski predsjednik kazao je da "država nema zakon o praznicima, niti ima ijedan zakonom ustanovljen praznik koji se slavi i u RS i u FBiH".
#

"Čestitka predsjednika SAD-a Joea Bidena, upućena građanima Bosne i Hercegovine povodom 25. novembra, u RS doživljava se gotovo kao provokacija", izjavio je predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik.

“Ne znam kojim imenom bih to nazvao ako se zna, a znaju i svi službenici Američke ambasade da 25. novembra nije praznik BiH”, rekao je Dodik upitan da prokomentariše to što je američki predsjednik uputio čestitku članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine povodom 25. novembra, Dana državnosti.

Entitetski predsjednik kazao je da "država nema zakon o praznicima, niti ima ijedan zakonom ustanovljen praznik koji se slavi i u RS i u FBiH".

“Dvadeset i sedam godina od završetka rata je dovoljno vremena da to nauče američki predstavnici u BiH i o tome konačno izvijeste svoju vladu i službu koja se bavi slanjem čestitki uime predsjednika SAD-a”, zaključio je Dodik.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.