9 C
Sarajevo
20.04.2024

Halilović: U toku aktivnosti na provjeri alibija određenih osoba

Postoji vjerovatnoća da su počinitelji tog gnusnog zločina pobjegli izvan područja Kantona Sarajevo (KS).
Kako je Feni kazao komesar Ministarstva unutarnjih poslova KS Mevludin Halilović, pripadnici ovog ministarstva od jutros su u kontaktu s organizacionim jedinicama Uprave policije RS-a, kao i Državnom agencijom za istrage i zaštitu (SIPA) koje su, u skladu s nadležnostima, angažirane na ovom ‘slučaju’.

“Kada se radi o aktivnostima koje provodi MUPKS u saradnji s Ministarstvom unutrašnjih poslova RS-a, SIPA-om i Federalnom upravom policije (FUP) u toku su aktivnosti na provjeri alibija za određena lica za koje imamo saznanja da se bave vršenjem krivičnih djela ove vrste”, precizirao je Halilović.

Dodao je kako će u ovisnosti od daljnjeg razvoja situacije u tom pogledu biti poduzeti konkretni koraci na, eventualnom, identificiranju osobe koje bi se mogle dovesti u vezu s izvršenjem spomenutog krivičnog djela.

- OGLAS -

U sarajevskom naselju Alipašino Polje – C faza, u blizini tržnog centra “Bingo”, jutros oko 4.50 sati, zasada nepoznati počinitelji zasuli su rafalnom paljbom policijsku patrolu, koja ih je zatekla u krađi motornog vozila. Policajac Adis Šehović smrtno je stradao na mjestu događaja, a njegov kolega Davor Vujinović, koji je teško ranjen, podlegao je nakon višesatne borbe za život na KCUS-u.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA