10.5 C
Sarajevo
25.04.2024

Rasplet skandala decenije u RS-u: Vukanović tražio smjenu premijera, Višković pojma nema ko stoji iza firme koja preuzima sve

Predsjednik Vlade RS-a Radovan Višković potvrdio je da su institucije i javna preduzeća potpisali ugovore sa Batagonom o prodaji 43 miliona KM potraživanja od fabrike glinice „Birač“. Međutim, na pitanje ko stoji iza firme koja kupuje potraživanja Republike Srpske, Višković odgovara da ne zna.

Republika Srpska se osigurala u poslu sa „Batagonom“, tvrdi predsjednik Vlade. „Batagon“, tvrdi predsjednik Vlade, iako ne zna ko stoji iza te firme, jedini je svojevremeno dostavio tražene garancije.

Poslanik Nebojša Vukanović odranije tvrdi da je kompanija „Batagon“ „of šor“ kompanija, sa sjedištem u jednoj zanatskoj radnji u švajcarskom gradu Cugu. Vukanović je prije nekoliko dana posjetio i snimio adresu na kojoj se nalazi ta firma. To što predsjednik Vlade ne zna ko iza nje stoji naziva skandalom.

- OGLAS -

Čovjek koji se predstavlja kao zastupnik kompanije je u Švajcarskoj osuđen na kaznu zatvora i u bjekstvu je od organa gonjenja te zemlje, tvrdi Vukanović.

Republika Srpska firmi „Batagon“ prodala je potraživanja koja ima od fabrike glinice „Birač“, u vrijednosti od 43 miliona maraka.

Zbog skandala sa Aluminom i Batagon poslanik Nebojša Vukanović traži ostavku premijera Radovana Viškovića, prenosi Slobodna Bosna. 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA