7.7 C
Sarajevo
25.04.2024

Doktorima u Slavoniji nude besplatan stan i plaćene režije

 

 

Nitko ne želi ići u mala sela iako su da zdravstvene radnike na tom području osigurani stanovi koji su potpuno uređeni i odmah useljivi, a tamošnje općine su spremne preuzeti plaćanje troškova režija.  Interesa za  dolazak na ta područja nema ni kod doktora iz BiH i Srbije

- OGLAS -

 

“Doktori su nam i prije znali doći pa ostajati po godinu, dvije i onda bi otišli za boljom ponudom. Na to smo već navikli. Međutim, sada uopće ne dolazi nitko već svi odmah žele na specijalizacije. Prije se znalo  da bi išao na specijalizaciju moraš prvo provesti godinu – dvije na stažu u obiteljskoj medicini. Danas svi preskaču taj korak i odlaze na specijalizacije, koje dugo traju, i dok nam se specijalizanti ne vrate mi se moramo snalaziti”, ističe Lešić.

“Jednostavno nismo atraktivni. Imamo dobre uvjete za rad, dobro opremljene ordinacije, ali zainteresiranih liječnika za dolazak na ova područja nema”, kaže ravnatelj Doma zdravlja Vukovar Ante Lohinski.

“Sada nam je najakutniji problem Bapska u kojoj imamo krasnu kuću za liječnika s vrtom i okućnicom. Međutim, u tome selu imamo samo 700 osiguranika. Još nam je pet ambulanti ispod standarda potrebnog broja osiguranika i u toj situaciji jako je teško naći nekoga tko je zainteresiran za rad u tim sredinama”, ističe Lohinski.

 

Dom zdravlja Vukovar je među rijetkima u Hrvatskoj koji daje novčane stimulacije doktorima, svakih otprilike šest mjeseci, a Grad Vukovar je počeo u zadnje vrijeme dijeliti stanove doktorima i medicinskim sestrama.

“Kod nas stanje nije tako loše, ali imamo osjećaj da cijelo vrijeme hodamo rubom. Zasad se pokrivamo, ali čim netko ode na godišnji odmor ili bolovanje u problemima smo”, navodi ravnatelj Doma zdravlja.

Kadrovske stanove doktorima  nude i u Domu zdravlja Vinkovci, ali i ondje je slaba potražnja za njima.

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA