12.7 C
Sarajevo
29.03.2024

Twitter će brisati naloge korisnika koji su neaktivni duže od šest mjeseci

Twitter će u narednim danima početi da briše naloge koji su neaktivni duže od šest mjeseci. Stoga, ukoliko želite da zadržite svoj nalog, najbolje bi bilo da tvitate prije 11. decembra.

U toku velike akcije biće uklonjeni računi korisnika koji su prestali objavljivati sadržaje na popularnoj mreži, što će uključiti i naloge onih koji su umrli.

Ovo će biti prvi put da Twitter uklanja naloge u tako velikom obimu. Iz mreže kažu da je glavni razlog pokretanja ovakve akcije taj što korisnici koji se ne prijavljuju na svoj nalog nisu bili u mogućnosti da prihvate ažurirana pravila o privatnosti.

- OGLAS -

Portparolka Twittera ističe da će poboljšati vjerodostojnost platforme uklanjanjem neispravnih naloga koji pojedinim korisnicima mogu dati nepotreban osjećaj važnosti. Ujedno će se osloboditi brojna korisnička imena koja će biti ponovo dostupna nakon 11. decembra.

Twitter će smatrati neaktivnim korisnikom svaku osobu koja se nije prijavila na mrežu barem jednom u proteklih šest mjeseci. Kako prenosi BBC, prva serija izbrisanih računa uključivaće one koji su registrovani izvan SAD-a.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA