Vijesti
Dodik iskoristio prijem u Kineskoj ambasadi da uputi kritike Zapadu Dodik je istakao da Kina postaje najvažniji finansijski i investicioni partner entitetu RS.
#

Predsjednik entiteta RS Milorad Dodik prisustvovao je prijemu u Ambasadi Kine povodom 74 godine od osnivanja Narodne republike te je i ovaj prijem iskoristio kao priliku da kritikuje Zapad.

Dodik je istakao da Kina postaje najvažniji finansijski i investicioni partner entitetu RS.

"Prisustvovao sam večeras svečanom prijemu koji je u Sarajevu upriličio kineski ambasador u BiH Ji Ping povodom 74 godine od osnivanja Narodne Republike Kine. Kina sve više postaje najvažniji finansijski i investicioni partner RS, dok RS uvažava kinesku državu, narod i sva dostignuća koja ostvaruju", napisao je Dodik.

Naveo je da sve to postižu odricanjem mnogih ljudi kineskih naroda, koji su našli u sebi sinergiju da naprave jednu moćnu državu i naciju i to treba poštovati.

"Potpuni antipod Zapadu, gdje svaka vrsta razgovora, pomoći, podrške ide s političkim uvjetovanjem. To sa kineske strane ne možete da vidite. Zato treba poštovati njene napore u globalnim odnosima da uspostavi jedan novi multipolarni svijet koji je usmjeren na saradnju između država i naroda bez ugrožavanja njihovog suvereniteta i teritorijalnog integriteta. Jedan predan odnos u podršci raznim projektima", poručio je Dodik.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.