Vijesti
Dodik: Kakva je ovo sad galama odjednom? Ja sam taj koji je vrhovni komandant, nisu oni
# Arhiva

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da je 12. maj Dan Vojske Republike Srpske i da je to dan sjećanja, dan prisjećanja na žrtve i na važne bitke.

- Taj dan pripada emocijama i sjećanju na Vojsku Republike Srpske - rekao je Dodik.

- U Zakonu piše da Treći pješadijski puk baštini tradiciju Vojske Republike Srpske. Šta bi bila tradicija, nego sve to o čemu smo govorili? Komšić ima pravo na tužbu, vidjet ćemo - naveo je Dodik.

Na pitanje da li je tražio saglasnost Ministarstva odbrane, odgovorio je da je on njima nadležan, a ne oni njemu.

- Meni su objasnili pravila da Puk ima pravo na pukovsku uniformu. Šta je tu problem? Što će meni saglasnost Ministarstva odbrane? Јa sam njima nadležan, nisu oni meni. Јa sam taj koji je vrhovni komandant, nisu oni - rekao je predsjedavajući Predsjedništva.

Naveo je da Treći pješadijski puk, kao i ostali, imaju pravo na pukovske uniforme.

- Naše je opredijeljenje da to bude ona crveno-plava. Ne zanima me šta oni u Sarajevu rade. Mogu da uvedu 5.000 u rezervni sastav, ja neću progovoriti nijedne riječi. OS BiH su bile upotrijebljenje u Gacku kada je podizan spomenik ustašama, jesmo reagovali, ali šta sad?

Niko nije rekao da će to biti rat - istakao je Dodik.

On je rekao da je riječ o svečanosti obilježavanja Dana Vojske Republike Srpske.

- Evo neka budu relaksirani svi, ukoliko i na to budu digli galamu, naći ćemo načina.

Uzet ćemo, postrojit ćemo se, obuči ćemo jedan dio ljudi, stavit ćemo na stadion Borca i obilježit ćemo. Hoćete nam i to zabraniti? Nećete naravno. Kakva je ovo sad galama odjednom?

Ali nema problema, biti će postrojeno i biti će urađeno na najbolji mogući način - kazao je Dodik i dodao - pošto oni nama to brane, sada tražim i to ću uraditi da se naprave uniforme za jedan dio momaka koji neće imati oružje, ali će imati uniforme. Ako ne možemo u kasarni Kozara, još bolje, prenosi RTRS.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.