12.7 C
Sarajevo
29.03.2024

Brnabić: Ne sviđa mi se atmosfera u društvu, za nju je odgovorna manjina

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da joj se ne dopada atmosfera u društvu i za takvo stanje je optužila opozicioni Savez za Srbiju (SzS) koji je, kako je rekla, manjina u društvu.

“Nemojte da dezavuišemo da je društvo podeljeno. Nije podeljeno, imamo ogromnu manjinu koja je grupisana oko dela opozicije oko Saveza za Srbiju koji poziva na nasilje, fizičko i verbalno i oni stvaraju takvu atmosferu u društvu”, rekla je Brnabić za televiziju Prva.

Brnabić je kazala da u Srbiji postoje dvije strane koju čini 90 posto društva naspram 10 posto i dodala da je “OK da se protestuje”.

- OGLAS -

“Žao mi je što je SzS pokušao ili u potpunosti preuzeo proteste ‘Jedan od pet miliona’ i izveo ih iz građanskih da postanu nasilni”, ocenila je ona.

Prema njenim riječima Srbija će na sastanku u Berlinu na koji su pozvani predstavnici Prištine 29. aprila ponoviti svoj stav da takse na srpsku robu moraju biti ukinute.

“Da bi se nastavio dijalog Priština mora da učini minimum minimuma, a to je da se povuku takse. Mi smo prošle nedelje dali ogroman signal koliko nam je važnja saradnja jer smo potpisali roming sporazum. Hajde da vidimo da li je moguće da oni još jednom nagovore i naprave pritisak da Priština povuče takse”, rekla je Brnabić.

“Vrednost potpisanih sporazuma u Dubrovniku skoro 10 milijardi dolara”

Premijerka je izjavila da je vrijednost projekata koje je Srbija potpisala na Samitu Kine i 16 zemalja Centralne i Istočne Evrope u Dubrovniku skoro 10 milijadi dolara.

Ona je za televiziju Prva rekla da je njoj najvažniji “potpis na Memorandum o razumevanju za izgradnju puta Požega-Boljare”.

“Mi smo krenuli u pripremne radove (za deonicu) Preljina – Požega. Vidi se da mi strateški razmišlajmo, deoncu po deonicu”, rekla je Brnabić.

Prema njenim riječima, važno je što će Srbija do kraja godine biti članica Azijske infrastrukturne investicione banke.

“To znači novi izvor finansiranja. Verujem da će ovo označiti još dodatnih projekata u budućnosti za građane Srbije”, poručila je Brnabić.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA