15 C
Sarajevo
26.04.2024

Vlada Crne Gore će pomoći porodici žrtava zločina u Štrpcima

Premijer Crne Gore Duško Marković je na sastanku s porodicom otetih u Štrpcima 1993. godine, istaknuo je kako stradanje nedužnih građana obvezuje crnogorsku Vladu da u dijelu svojih nadležnosti radi na svim otvorenim pitanjima, a paralelno s tim, i na stvaranju uvjeta za institucionalnu pomoć porodici tih žrtava.  

Marković je kazao da će se i u okviru njegovog Kabineta raditi na pitanjima na koja su mu ukazali predstavnici rodbine žrtava, navodi se u priopćenju iz Kabineta crnogorskog premijera.

Dogovoreno je da se intenziviraju aktivnosti kako bi bilo nastavljeno traganje za posmrtnim ostacima žrtava. 

- OGLAS -

Predstavnici rodbine otetih u Štrpcima: Mirsad Rastoder, Ragip Ličina, Elifa Bakija kao i odvjetnik Velija Murić izrazili su nadu da će najavljene aktivnosti doprinijeti pravdi i pružiti utjehu porodicama.

Sagovornici su se također usaglasili o neophodnosti praćenja sudskih procesa koji se za ovaj zločin vode u Srbiji i Bosni i Hercegovini.

Podsjećamo prošli mjesec se navršilo 26 godina od zločina u Štrpcima, kada su pripadnici Vojske Republike Srpske na željezničkoj postaji u Štrpcima, iz voza koji je saobraćao na relaciji Beograd-Bar, izveli i ubili 20 putnika, civila nesrpske nacionalnosti.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA