10.5 C
Sarajevo
24.04.2024

Nastavak provokacija: Thompsonovi plakati postavljeni u blizini masovne grobnice u kojoj su pronađeni Bošnjaci koje je ubio HVO

Naime, u naselju Vrbanja, uz magistralnu cestu Bugojno – Gornji Vakuf postavljen je plakat kojim se poziva na koncert deklarisanog ultra-nacionaliste Marka Perkovića THOMPSONA. Navedeni plakat je postavljen upravo u blizini pronalaska masovne grobnice u naselju Vrbanja i centralnog spomen obilježja u naselju u kojem se ove godine obilježava dvadesetšesta godišnjica stradanja Bošnjaka ubijenih od strane HVO-a Bugojno.

Napominjemo, da smo i prethodnu godinu imali sličnu provokaciju kada je, „slučajno“, postavljen plakat para-tvorevine „herceg bosne“, ali ponovnom provokacijom ta slučajnost više nije slučajnost već jasan pokazatelj da se i na taj način želi isprovocirati žrtva. 

Kako više nemamo sumnje u bilo kakve slučajnosti, pozivamo sve odgovorne, da se navedeni plakat pod hitno ukloni, jer ćemo isti smatrati otvorenom provokacijom prema šehidima Vrbanje i porodicama stradalih Vrbanje, a o posljedicama koje mogu proizaći, ili već proizilaze, ne možemo odgovarati.

- OGLAS -

Pozivamo autore navedenog plata, predstavnike vlasti u Bugojnu te nadležnu policijsku stanicu i MUP SBK/KSB Travnik da se djeluje ODMAH, da se ODMAH, a najduže u roku od dva dana, ukloni navedeni plakat, jer smatratmo da navedeni plakat potiče raspirivanje vjerske i nacionalne mržnje i netrepeljivosti, povredu mira i dostojanstva naših šehida i narušavanje mira stanovnika Vrbanje.

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA