Vijesti
Dodik ponovo provocira, poručio Komšiću: "Ja sam zainteresovan da rasparčam BiH, ne Srbija!" Izjavio je da odnosi RS i Srbije svake godine napreduju, te su veoma jasni i "najbolji mogući".
#

Milorad Dodik, predsjednik manjeg bh. entiteta, izjavio je da odnosi RS i Srbije svake godine napreduju, te su veoma jasni i najbolji mogući. 

Manifestacija "Dani Srpske u Srbiji" održana je u Beogradu, a svečanost je počelo intoniranjem himne Srbije "Bože pravde". 

"Šta će sad ovi iz Sarajeva reći poslije ovog aplauza... Uvijek u Beograd dolazim sa nekom dozom treme. I večeras kada sam pokušao nešto da napišem i da govorim, što naravno ne liči na mene, odustao sam jer smatram da je najvažnije da se govori iz otvorena srca.

Ova manifestacija koju jedanaesti put obilježavamo u funkciji je dokazivanja nečega što je dokazano: to da smo jedan narod, jedan identitet, jedna vjera i jedna nacija. I da samo splet okolnosti koje su nam nametnute kroz historiju su nas natjerali da budemo nešto teritorijalno posebno, a mi smo u suštini jedno. Jedno ono što se okuplja, jedno ono za šta se živi, jedno što ne damo i što nikada nećemo dati... a to da smo jedno jedinstvo srpskog naroda", kazao je Dodik. 

@toktv.ba

Dodik u Beogradu: Ja sam zainteresovan za parčanje BiH

♬ original sound  - TOK TV

"Nisu nam dali da budemo jedna država. Sasvim je bilo prirodno da Srbi organizuju svoju nacionalnu državu na prostoru današnje Srbije i Srpske i nekih još prostora i da to bude dio historijskog duga civilizacije, odnosno velikih sila koji je trebalo da bude dat Srbima. Međutim, nama to nije dozvoljeno; njima je jedini cilj bio da Srbija bude slaba i srpski narod razjedinjen. Nisu nam dali da budemo jedna država iako je to tako prirodno", istakao je Dodik.

"Slušam danas, izašao je gospodin Komšić da priča o tome kako je navodno Srbija zainteresovana da rasparča Bosnu i Hercegovinu. Nije Srbija zainteresovana, ja sam zainteresovan! I mi tamo smo zainteresovani, a on griješi", naveo je Dodik.

 
Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.