12.7 C
Sarajevo
28.03.2024

Stotine zastava na ulicama Sarajeva u povodu Dana nezavisnosti BiH

Ekipa iz preduzeća “Park” specijalizovana za dekorisanje i ukrašavanje gradskih ulica pomoću autokorpi postavit će stotine zastava Bosne i Hercegovine od Baščaršije preko ulica Maršala Tita, Zmaja od Bosne, Bulevara Meše Selimovića i ulice Džemal Bijedića do Stupa i nazad odnosno preko Nedžarića, Otoke, Čengić Vile, Dolac Malte, Pofalića, Socijalnog, Marijin Dvora zatim ulicom Obala Kulina bana sve do Vijećnice.

“Posebna pažnja tokom prazničnog dekorisanja bit će posvećena mjestima na kojima će u petak biti održane prigodne manifestacije povodom Dana nezavisnosti BiH.

To podrazumijeva područje u blizini Vijećnice u kojoj će 1. marta biti održana Svečana akademija, dio ulice Maršala Tita, te Trg oslobođenja – Alija Izetbegović. Na tim lokacijama i radnici Sektora održavanja ovih dana vrše poslove dodatnog hortikulturnog uređenja i čišćenja javnih zelenih površina”, saopćeno je iz “Parka”. 

- OGLAS -

Državne zastave krasit će veće ulice u Kantonu Sarajevo tokom prvomartovskog praznika, a njihovo uklanjanje bit će realizirano u ponedjeljak.

“Preduzeća Park jedino je u Kantonu Sarajevo ovlašteno preduzeće za dekorisanje javnih površina povodom praznika, a naša specijalizovana radna jedinica ima vrlo široku i bogatu lepezu usluga i materijalno je obezbijeđen alatom, materijalima i mehanizacijom za izvršavanje istih u Kantonu Sarajevo, a ponekad i šire”, saopćeno je iz Parka.

Iz tog javnog preduzeća podsjećaju da imaju više od 10.000 zastava raznih dimenzija i oblika, među kojima su i zastave svih država svijeta.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA