Vijesti
Dodik se opet okomio na Murphyja, pa mu poručio: "Američki zakon je još rigidniji od našeg!" Predsjednik RS Milorad Dodik oglasio se na Twitteru gdje je opet napao ambasadora SAD u BiH, Michaela Murphyja.
#

Predsjednik RS Milorad Dodik oglasio se na Twitteru gdje je opet napao ambasadora SAD u BiH, Michaela Murphyja.

"Vidim da američki ambasador Murphy komentariše rad Narodne skupštine RS i usvajanje Nacrta zakona o nevladinim organizacijama. Murphy bi trebalo da komentariše američki zakon iz ove oblasti, koji je još rigidniji u odnosu na predloženi zakon.

Pošto se kod nas radi o benignijoj verziji u odnosi na postojeći američki zakon, znači li to da je tamo autoritarni režim", napisao je Dodik na Twitteru.

Podsjećamo, iz Ambasade SAD su danas poručili da "nedavno usvajanje od strane NSRS u prvom čitanju Nacrta zakona o posebnom registru i transparentnosti rada neprofitnih organizacija predstavlja još jedan potez Vlade RS da ograniči osnovne slobode i građanske slobode stanovnika RS".

Nedavno je na FACE TV, u "Centralnom dnevniku sa Senadom Hadžifejzovićem", gostovao američki ambasador u BiH, Michael Murphy. Njegovo gostovanje pogledajte na linku ispod. 

 
 
 
 
 
Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.