Vijesti
Dodik: Trenutna situacija u BiH je "politička tučnjava" "Ovo je politička tučnjava, narod se nema čega bojati. Ovo će možda malo duže trajati, a mi pozivamo na dijalog", kazao je Dodik.
#

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik opisao je trenutačnu krizu u BiH kao "političku tučnjavu" s neizvjesnim trajanjem poručivši kako narod zbog toga ipak ne treba strahovati od stvarnih sukoba.

Nakon sastanka s članovima vodstva njegovog Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) u Banjoj Luci Dodik je novinarima kazao kako su u toj stranci ponovno zaključili da je nedavnom presudom Ustavnog suda BiH o tome da poljoprivredno zemljište koje je javno dobro pripada državi, a ne entitetima, pređena crvena crta, nakon čega se moraju poduzeti radikalne mjere.

"Ako se ne riješi pitanje Ustavnog suda, neće biti ni BiH", kazao je Dodik 

"Ovo je politička tučnjava, narod se nema čega bojati. Ovo će možda malo duže trajati, a mi pozivamo na dijalog", kazao je Dodik.

Upozorenja s različitih strana da su odluke Ustavnog suda konačne Dodik je okvalificirao kao floskule te je utvrdio kako strani suci uporno donose samo one odluke koje su u interesu Bošnjaka.

"Ovo je sprega Stranke demokratske akcije i sudaca", kazao je Dodik.

Dodik je kazao kako će dužnosnici iz RS-a u tijelima vlasti na razini BiH ubuduće djelovati tako što će sudjelovati u njihovom radu, ali će onemogućiti donošenje odluka. Kao ilustraciju kako će to izgledati ponudio je ishod današnje sjednice Doma naroda parlamenta BiH u čijem su radu srpski zastupnici sudjelovali, ali su glasali protiv svega što je predloženo pa na sjednici nisu mogle biti donesene nikakve odluke.

Na konstataciju novinara da je to zapravo blokada države Dodik je ljutito uzvratio kako to nije točno, a jednog je novinara, čija mu se pitanja nisu svidjela, verbalno napao poručivši mu kako je izdajnik koji radi za "izdajničku muslimansku televiziju".

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.