7.7 C
Sarajevo
25.04.2024

Osim: GOŠK je čudo, pogledajte im rezultate protiv Željezničara i Sarajeva

Trener Željezničara Amar Osim najavio je gostovanje Plavih u Gabeli gdje će igrati izuzetno važan meč protiv GOŠK-a, a on je rekao da njegov tim sigurno neće imati lagan zadatak.

Trener ekipe s Grbavice rekao je za GOŠK da su pravo čudo, posebno iz razloga koliko su osvojili bodova protiv Željezničara i Sarajeva u ovoj sezoni. Upravo je GOŠK u posljednjem međusobnom duelu porazio Plave na njihovom terenu.

Osim je također rekao da su reprezentativnu pauzu pokušali iskorititi kako bi pojedinim igračima podigli fizičku spremu.

- OGLAS -

“Planirali smo podići fizičku spremu nekim igračima tokom reprezentativne pauze i to smo uspjeli s nekim igračima, a danas idemo na put i pokušat ćemo se spremiti za meč protiv GOŠK-a. Ne možemo računati na Sadikovića koji se povrijedio, Zec još uvijek nije maksimalno spreman, ali sam zadovoljan njegovim stanjem. Što se tiče GOŠK-a, oni su čudo, najiskrenije. Uspjevaju opstati s takvim sredstvima, a pogledajte koliko su bodova osvojili protiv Željezničara i Sarajeva, sve će vam biti jasno. Ne možemo otići u Gabelu i reći kako ćemo lagano pobijediti utakmicu”, rekao je Osim.

Ovaj proslavljeni stručnjak je rekao da ne očekuje laganu utakmicu i da Željezničar mora prihvatiti ulogu favorita.

“Ne očekujem laganu utakmicu, igrat ćemo maksimalno angažovano i tako smo se spremali za ovaj meč. Favoriti smo i po imenu kluba i po rezultatima, ali to neće biti dovoljno za pobjedu, već moramo odigrati najbolje što možemo”, rekao je trener Plavih.

“Ermin Zec je za 24 minute uspio dobiti dva žuta kartona, a toliko ima i Ramović. Ipak, nećemo kalkulisati s te strane jer su svi bodovi isti”, istakao je Osim.

Medijima se obratio i defanzivac Plavih Antonio Pavić koji je rekao da je ovo izuzetno važan meč za tim s Grbavice.

“Utakmica kao utakmica, uvijek idemo jednu po jednu i uopšte ne razmišljamo o onome što dolazi nakon GOŠK-a. Bitan nam je svaki meč u borbi za Evropu, a tek nakon što završimo utakmicu u Gabeli možemo razmišljati o derbiju protiv Sarajeva”, rekao je Pavić.

Susret između GOŠK-a i Željezničar igra se u nedjelju s početkom u 16:30 sati.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA