11.6 C
Sarajevo
29.03.2024

Igrači FIFA-e pokušavaju zaraditi na nesreći Emiliana Sale

Tako je cijena kartice skočila s 350 na čak 10 hiljada novčića. Potvrde li se najgore slutnje, EA Sports će onemogućiti daljnje dobivanje Salinih kartica u igri, zbog čega bi njihova cijena trebala još rasti. Potez su osudili brojni igrači i istaknuti pripadnici FIFA zajednice.

Emiliano Sala je nakon sjajnog prvog dijela sezone u Nantesu, za koji je u svim takmičenjima postigao 15 pogodaka u 23 utakmice, za 17 miliona eura prešao u Cardiff te tako postao najskuplji igrač tog kluba. Iako je po izlasku FIFA-e 19 dobio karticu s ukupnom ocjenom 77, zbog dobrih partija u Francuskoj, dobio je i IF karticu s ukupnom ocjenom 81. Nakon nesreće mali broj igrača kupovao je jeftine Saline kartice i preprodavao ih po iznimno visokoj cijeni, nadajući se da će EA Sports onemogućiti dobivanje njegovih kartica kroz paketiće u FIFA-i 19. Cijena Saline kartice tako je u iznimno kratkom roku skočila s 350 na čak 10 hiljada novčića. Brojni su igrači na društvenim mrežama osudili ovakvo ponašanje, no to, nažalost, nije prvi put viđeno u FIFA zajednici.

- OGLAS -

Cijena kartice je danas rano ujutro počela padati, ali na grafu se jasno vidi pokušaj pojedinaca da unovče nesreću argentiskog nogometaša, barem u igri.

Istu su stvar pokušali napraviti nakon tragične smrti igrača Fiorentine Davidea Astorija u martu 2018. i avionske nesreće 2016. u kojoj je brazilski Chapecoense praktički izgubio cijelu ekipu. Igrači FIFA-e pokušavaju iskoristiti situaciju kako bi stekli novčiće zvane FIFA coins, virtualnu valutu u igri.

Emiliano Sala nestao je u ponedjeljak navečer na povratku iz Francuske u Veliku Britaniju. Pilot aviona uputio je molbu za prisilno slijetanje, nakon koje se avionu, u kojem su bili samo Emiliano Sala i pilot, gubi svaki trag. Argentinski nogometaš odletio je u Nantes kako bi se pozdravio s prijateljima i saigračima, a nesreća se dogodila pri povratku u Cardiff.

Tokom potrage policija otoka Guernsey je potvrdila da su pronađeni brojni predmeti, a neslužbeno su britanskim novinarima rekli da su “prilično sigurni” da je riječ o dijelovima aviona. Iako Salina smrt još nije službeno potvrđena, istražitelji navode da nema gotovo nikakve šanse da su Argentinac i pilot preživjeli ako su se srušili u more. U trenutku nestanka aviona valovi su bili visoki oko dva metra uz jake pljuskove i uvjete u kojima čovjek može preživjeti najduže sat vremena. (Index.hr)

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA