15 C
Sarajevo
28.03.2024

Izgradnja objekta nove škole na Šipu

 Radnici angažovane firme „Unigradnja“ d.d. Sarajevo su tokom izgradnje prvog bloka A objekta buduće osnovne škole, u kojem se nalaze garažni prostor, sportska dvorana i kotlovnica, u cijelosti završili sa radovima na armirano-betonskoj konstrukciji ovog dijela objekta, zajedno sa postavljanjem vanjske PVC stolarije i krovnog pokrova.

“U toku su radovi na iskopu i izgradnji temelja za montažu požarnih stepenica na ovom bloku, što planiramo završiti do kraja ove godine. Na drugom dijelu objekta u bloku B izgrađena je prizemna etaža armirano-betonske konstrukcije i sada su u toku radovi na postavljanju PVC stolarije. Sa obezbjeđenjem dodatnih novčanih sredstava radovi će biti nastavljeni na unutrašnjem uređenju, te na izgradnji još jedne etaže bloka B objekta nove škole, što će biti realizovano u sljedećoj fazi ovog projekta naredne godine”, objasnio je Amir Sabljica, tehnički direktor „Unigradnje“ d.d. Sarajevo.

Radove izvodi pomenuta firma na osnovu sporazuma o izgradnji objekta škole kojeg su potpisali načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić i direktor firme „Unigradnja“ d.d. Mustafa Duraković, na period od četiri godine, u vrijednosti od 5.916.146 konvertibilnih maraka. Finansijeri ovog višemilionskog kapitalnog projekta su Općina Centar i Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo.

- OGLAS -

Na osnovu višegodišnjih zahtjeva stanovnika Šipa radovi na izgradnji ove škole su započeli 2017. godine. Prema anketama koje su provedene na oko 3800 stanovnika, dobijeni su podaci da će u novu školu biti upisano između 350 i 500 djece.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA