1.6 C
Sarajevo
19.04.2024

Novi prekršaj u RS-u neprijavljivanje prekršaja javnog reda i mira

Prijedlogom zakona propisuju se novi prekršaji protiv javnog reda i mira, kao i sankcije.

Između ostalog, definiše se odgovornost za prekršaje ugostitelja kao preduzetnika, a preciznije se propisuju određeni prekršaji javnog reda i mira.

Predstavnik MUP-a RS Srđan Obradović je rekao da se zakonom definiše i novi prekršaj “neprijavljivanje prekršaja javnog reda i mira”.

- OGLAS -

U obrazloženju zakona je navedeno da se propisivanju novog prekršaja pristupilo prvenstveno iz razloga jer se u proteklom periodu dešavalo da su u javnosti u RS i regionu objavljivani snimci i drugi dokazi o činjenju raznih prekršaja javnog reda i mira sa obilježjem nasilja za koje su odgovorne službene osobe imale određena saznanja u trenutku činjenja ili neposredno nakon činjenja, ali nisu učinile ništa da bi učinioci prekršaja bili kažnjeni, a njihovo ponašanje ocijenjeno kao društeno neprihvatljivo i kažnjivo.

Poslanik SDS-a Tomica Stojanović je pitao zašto se morala pokazati velika “policijska sila” prilikom nedavnog privođenja Brune Batinića u Banjoj Luci, što je, kaže, donijelo RS-u veoma lošu reputaciju.

Na dnevnom redu sjednice parlamenta je, između ostalog, Prijedlog zakona izmjenama i dopunama Zakona o oružju i municiji.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA