Vijesti
Dom naroda Parlamenta Federacije BiH omogućio online zasjedanja ovog doma Pod predsjedanjem Tomislava Martinovića i uz propisane mjere zaštite, Dom naroda Parlamenta Federacije BiH danas je u Domu mladih na Skenderiji održao 4. izvanrednu sjednicu ovog doma.

 Počela je minutom šutnje u spomen na sve preminule u BiH i svijetu od posljedica coronavirusa (Covid-19), a potom je u ime izaslanika Doma naroda, predsjedatelj Martinović pročitao poruku svih građanima Federacije BiH i BiH, saopćeno je iz Doma naroda Parlamenta FBiH.

Sjednici je nazočilo 49 izaslanika. Na dnevnom redu bile su dopune Poslovnika o radu Doma naroda Parlamenta Federacije BiH koje su dobile jednoglasnu potporu. Usvajanjem dopuna Poslovnika o radu, i Dom naroda ubuduće će moći održavati on line sjednice, korištenjem informacijskih tehnologija čime će se omogućiti da Dom naroda ispunjava svoju Ustavom utvrđenju ulogu.

Poruka izaslanika Doma naroda s današnje sjednice:

„Budući se kao i većina zemalja u svijetu suočavamo s velikim izazovom epidemije coronavirusa, želim u ime izaslanika u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine danas uputiti nekoliko poruka našoj javnosti.

Prije svega, želim izraziti našu podršku i zahvalnost zdravstvenim djelatnicima, djelatnicima ministarstava unutarnjih poslova, granične policije,civilne zaštite, komunalnim djelatnicima, humanitarnim radnicima, medijima i svima onima koji su izravno uključeni u borbu protiv coronavirusa.

Našu zahvalu također upućujemo osoblju tvrtki koji nam svojim svakodnevnim samozatajnom radom omogućavaju da budemo opskrbljeni svime što nam je potrebno za normalan život.

Tražimo od nadležnih na svim razinama vlasti da bez odlaganja učine sve kako bi se osigurala bolja opremljenost zdravstvenog sustava u borbi sa epidemijom kao i zaštita osoblja koje su u svom svakodnevnom radu neposredno izloženi utjecaju corona virusa. Pozivamo sve na odgovornost, solidarnost i poštivanje epidemioloških pravila koja su na snazi kako bismo na taj način najbolje zaštitili sebe i sve oko sebe, te time svojim osobnim primjerom na najbolji način pomogli cijelom zdravstvenom sustavu koji se bori protiv ove epidemije.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.