Vijesti
Dom naroda PFBiH: Sjednica prekinuta na zahtjev klubova Bošnjaka i Hrvata Sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije BiH prekinuta je na zahtjev klubova Bošnjaka i Hrvata uoči glasanja o novom zakonu o obrtu.
#

Sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije BiH prekinuta je uoči glasanja delegata o predloženom novom zakonu o obrtu i srodnim djelatnostima u FBiH.

- To je bio zahtjev klubova Bošnjaka i Hrvata - rekao je predsjedavajući Doma naroda Tomislav Martinović. 

Delegatima je pored glasanja o novom zakonu o obrtu ostalo da razmatraju nacrte zakona o elektronskom potpisu, podršci porodicama s djecom u FBiH, reprezentativnosti sindikata i udruženja poslodavaca, kao i o izmjenama i dopunama Zakona o privrednim društvima.

Preostale tačke dnevnog reda su i izvještaji o poslovanju BH Gas-a i JP Ceste Federacije BiH za 2018. godinu, te izvještaj Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH za 2018. godinu.

Na sjednici je usvojen novi Zakon o visini stope zatezne kamate, kao i izmjene i dopune Zakona o porezu na dobit. Također, izabrani su predsjednici, zamjenici predsjednika i članovi stalnih radnih tijela Doma naroda.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.