6.6 C
Sarajevo
24.04.2024

Britanija šokirana ubistvom tinejdžerice

Glavni osumnjičeni za brutalan zločin je Petrović, inače državljanin Hrvatske s adresom u londonskom kvartu Romfordu, objavio je portal msn.com. Manuel je uhapšen u utorak u Leicesteru, a tereti ga se da je Jodie ubio u petak, 1. marta, u Harold Hillu u istočnom Londonu.

Petrović je tinejdžericu izbo nožem u leđa u neposrednoj blizini dječjeg parka, gdje je djevojka tog kobnog dana s društvom slušala muziku.

 

- OGLAS -

Iako su policija i hitna pomoć brzo stigli na mjesto zločina, Jodie je samo sat vremena poslije napada proglašena mrtvom. Obdukcija je pokazala kako je 17-godišnja Chesney preminula od traume i krvarenja.

 

Tokom subotnjeg trominutnog saslušanja Manuel Petrović sudiji je samo potvrdio svoje ime, datum rođenja, adresu i činjenicu da ima hrvatsko državljanstvo.

 

Sljedeće saslušanje na Old Baileyju, centralnom sudu u Londonu, određeno mu je za ponedjeljak, a osumnjičeni ubica do tad ostaje u pritvoru. Drugi muškarac uhapšen zbog sumnje da je povezan s ubistvom također ostaje u pritvoru dok se istraga ne završi.

 

Inače, Jodie je peta tinejdžerica koja je od početka ove godine nasmrt izbodena u Londonu.

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA