Vijesti
Dopremijer FBiH Mijatović se sastao sa predstavnicama Svjetske banke u BiH Ministar Mijatović izrazio je svoju zahvalnost na dosadašnjoj suradnji s Svjetskom bankom u Bosni i Hercegovini, s posebnim naglaskom na projektu oporavka i podrške poduzećima
#

Dopremijer Federacije Bosne i Hercegovine i federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta, Vojin Mijatović, održao je sastanak danas u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu s predstavnicama Svjetske banke u BiH, višim specijalisticama za financije i privatni sektor, Džejn Huang (Jane C. Hwang), Ruvejdom Aliefendić i Tanjom Latić.

Ministar Mijatović izrazio je zahvalnost na dosadašnjoj suradnji s Svjetskom bankom u BiH, posebno na provedbi Projekta oporavka i podrške preduzećima tijekom protekle dvije godine. Ovaj projekt, koji Ministarstvo provodi uz podršku Svjetske banke, ima za cilj pomoći oporavku mikro, malih i srednjih poduzeća koja su pogođena pandemijom koronavirusa.

Sastanak je također potvrdio da je projekt "Jačanje konkurentnosti mikro, malih i srednjih preduzeća za 2021. godinu" vrijedan 1,2 milijuna eura uspješno završen, obuhvatio je 80 korisnika. Također je napomenuto da je drugi dio projekta za prethodnu godinu, vrijedan 1,4 milijuna eura i koji obuhvaća 96 korisnika, u završnoj fazi realizacije.

Ministar Mijatović je na sastanku predstavio ideju o organiziranju velike konferencije s međunarodnim donatorima i kreditorima. Cilj ove konferencije je pregledati stanje i učinke ulaganja financijskih sredstava, te dogovoriti zajedničku strategiju za racionalizaciju ulaganja i projekte podrške malim i srednjim poduzećima u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.