10.5 C
Sarajevo
24.04.2024

32 nova stabla zasađena pored stadiona „Asim Ferhatović Hase“

U ponedjeljak, 16. decembra 2019. godine na zelenoj površini u neposrednoj blizini Olimpijskog stadiona „Asim Ferhatović Hase“ načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić, sekretar Općine Jasna Beba, pomoćnici i savjetnici načelnika, te vijećnici Općinskog vijeća Centar zasadili su 32 nova stabla.

Projekat je realiziran u saradnji sa Kantonalnim javnim komunalnim preduzećem „Park“ koje je obezbijedilo i pripremilo sadnice drveća. Cilj projekta je doprinijeti ozelenjavanju urbanih sredina i istaknuti važnost očuvanja okoliša.

Načelnik Ajnadžić je istakao značaj ove i drugih akcija koje imaju za cilj unapređenje stanja naše životne sredine i poboljšanje standarda života naših sugrađana.

- OGLAS -

-Prirodu nismo naslijedili od svojih predaka, nego posudili od svojih potomaka. Stoga nam je svima projekat sadnje novog drveća, novog života, iznimno značajan, jer ostavljajmo nešto u čemu će moći uživati generacije koje dolaze iza nas. Mi u Općini Centar smo donijeli odluku da za svako posječeno drvo zasadimo tri nova. Također, krenuli smo sa izradom katastra zelenih površina i drveća s ciljem obnove i zaštite zelenih površina. Moramo voditi računa i biti odgovorni naspram okoliša, poručio je Ajnadžić.

U ime Općinskog vijeća sadnji su se odazvali vijećnici Abid Jusić, Velija Katica, Edin Šikalo, Lejla Khattab i Ahmed Gerin.

Akcija sadnje drveća će biti nastavljena i u narednom periodu.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA