Vijesti
Davor Dragičević: Dodik nije ubio mog sina, ali njegov režim je odgovoran i krije ubice!
Dragičević: Dodik Burle sve ovo radi da bi bio smijenjen! Spasili me Bošnjaci! Zlukaču, uhapsi me! Ni Bakir ni Čović nisu bili očevi nacije, vjere, očevi svojih ljudi, kao ni Dodik! Dodik treba ostati u septičkoj jami koju sam mu ja napravio! Dodik mi je poslao poruku, rekao da su on i Lukač na suprotnim stranama!

Dodik izgubio kompas; njegova sekta stoji iza organizovanog zločina, ubistva mog sina! On hoće da ode, ali bez zatvora i odgovornosti! Imao je moć, ali je nije iskoristio na pravi način! Ni Bakir ni Čović nisu bili očevi nacije, vjere, očevi svojih ljudi, kao ni Dodik! On mora odgovarati! Bakir i Dodik su u stanju izazvati rat da bi prikrili dva svirepa zločina, ubistva Davida i Dženana i sve što se dešavalo i prije i poslije! Morat će odgovarati, neću popustiti! Dodik treba ostati u septičkoj jami koju sam mu ja napravio! Između Lukača i Dodika sigurno postoji sukob! On je član tajkunskog klana! Lukač, Zoran Tegeltija, Željka Cvijanović i ostali! Opozicija u RS-u sad prihvata Lukača u tajni deal, ne bi li se spasio odgovornosti za zločin! Svi se peru da ne stoje iza ubistava Davida i Dženana! Dobio sam poruku od Dodika prije mjesec dana! Rekao mi je da su Lukač i on na suprotnim stranama! Lukač ima oružanu silu u RS-u, Dodik dobro zna kakav je on! Njegovi policajci mene vide kao sotonu; prije će meni nanijeti zlo nego bilo kome na svijetu! Dodik jeste kriv za ovo sve, ali on nije ubio moje dijete! Režim koji je on napravio mi je ubio dijete! Lovili su me specijalci iz RS-a i Srbije, poslao ih je Vučić! Ja sam se od njih krio sam, u mraku! Poslije sam se krio u Bihaću; Bošnjaci su rizikovali svoje živote da me prebace u Austriju, držali su me kao svoje dijete! Iz Banje Luke do Bihaća sam došao u gepeku! Oni su članovi udruženog zločinačkog poduhvata, BiH je njihova off shore kompanija! Ako se ova dva ubistva ne riješe, RS će doživjeti svoj kraj! Rješavanjem ova dva slučaja riješit će se 80% stvari! Mojoj porodici i meni je meta na čelu! Kakvi to ljudi ne žele da se otkrije istina o ubistvu mog djeteta?! Govorili su da je David bio narkoman, lopov, samoubica, Dženana udario auto... Šta je sad?! Djeca su monstruozno ubijena! Ja sam Davida tražio šest dana dok je još bio živ! Da je Hitna došla pola sata prije, Dženan bi bio kući, na Ilidži, gdje sam i ja bio danas! Nije Dženana udario auto, nije David pljačkao, nije se drogirao! Slao sam nalaz na toksikološku analizu u Austriju; Dodik je tad govorio da ga sahranim, a ja sam čekao reobdukciju! Što OSA ne da snimke presretenih razgovora policijskog auta?! Tako se može utvrditi ko je oteo Davida! Otkud na obdukciji poredane pare, novčanik, ključevi i laptop iz ’58. godine, a Suzana Davidu kupila najmoderniji laptop! Prije zločinačke pres-konferencije zvali su me na razgovor, bio je i Darko Ćulum tu i rekao mi je da su našli laptop. Ja ga pitam: 'Je l’ Lenovo', kaže on: 'Jeste!' Rekao sam mu da izađe napolje! To je bio unaprijed pripremljen zločin! David je bio vrstan IT stručnjak; postoji mogućnost da je to bilo zbog veb-sajta kuma Dragana Lukača; to je najizglednije! Postoji mogućnost i da se zakačio s nekim sinovima političara. David nikad nije dao na sebe!

Vratio sam se zato što mi je azil odbijen. Sutkinja koja je trebala odobriti azil rekla je da čeka neku potvrdu, a onda su me nazvali i rekli da je sutkinja smijenjena i da je došao novi sudija. Rekli su da je BiH sigurna zemlja, ništa nisu uzeli u obzir. Podnio sam disciplinsku prijavu Ustavnom sudu Austrije protiv tog sudije! Tužiteljica Ozrenka Nešković mi je rekla da je imala informaciju da će azil biti odobren! Sutra se vraćam u svoju kuću! Postoji šansa da me uhapse, ali su garantovali da se mogu sigurno vratiti! Neka me uhapse, ja bih volio, evo pozivam Dragana Lukača i njegovu zločinačku organizaciju da me uhapse! To bi bilo njegovo priznanje da je ubica mog djeteta! Ovo je inat i huja, to je moje dijete! Ne bojim ih se, ali jesam oprezan! Kako sam otišao, radio sam na povratku. Znao sam da se moram vratiti! Oni su napravili najveći zločin u historiji BiH; neka Tužilaštvo iznese činjenice! Pričao sam s Kajganićem; rekao je da ću imati svu moguću podršku, da će upotrijebiti sve resurse! Rekli su da su ovlasti Tužilaštva neograničene, a ja sam ih pitao plaše li se! Ozrenka Nešković je rekla da se ne plaši i da će uraditi sve! Četvorica su trebala biti žrtvovana, Muriz mi je to rekao! Ljubo i Bekrija će biti kažnjeni, ali nisu oni učestvovali u saobraćajnoj nesreći! Svi će biti u istoj klupi u sudu za organizovani zločin! Sad je na institucijama! Da se ovo riješilo davno, ne bi danas bilo ni respiratora ni kiseonika! Nije im zatvor 'Hayat Regency'; tamo ispada sapun! Rekao sam na Davidovom grobu da će on dobiti pravdu! Hoću u politiku! Osnovali smo pokret Pravde; to je politička organizacija! Bez politike ne mogu ovo riješiti, ne mogu zaštititi svoju porodicu, članove grupe Pravda za Davida! Sve ću uraditi, poljubit ću Davidovu sliku na grobu i reći: 'Miran si, to je to!' David i ja smo bili raja, a ovi što su ga ubili nemaju raje! Neće ovi na vlasti još dugo! Nije ovo ’92. godina; ovo su sve njihovi planirani incidenti! Kakav rat?! Ko će ratovati za Dodika? Igor i Gorica Dodik? Čović?! Čović je rekao da mu je Bakir brat, a ja kad kažem da mi je Muriz brat napadaju me! Hajde da pravimo novu Švicarsku; nemojte nasjedati na priče! Budite podrška meni i Murizu, hajmo svi zajedno uraditi nešto dobro; hajmo pokazati malo volje!

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.