12.7 C
Sarajevo
28.03.2024

“Business Destinations”: Hrvatska proglašena najboljom destinacijom za poslovni turizam u 2018.

Hrvatska je od britanskog magazina “Business Destinations” izabrana za najbolju destinaciju poslovnog turizma u 2018. godini, javlja Anadolu Agency (AA).

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) ovo je priznanje britanskog magazina “Business Destinations” osvojila u kategoriji “Europe“, u sklopu koje su se dodjeljivale i nagrade za najbolje hotele, zračne luke, aviokompanije, objekte i usluge koje su dio vrhunske ponude u industriji poslovnih putovanja, izvijestila je HTZ.

“Ova je nagrada za nas još i važnija jer nominacije i izbor pobjednika provodi uredništvo časopisa zajedno s brojnim čitateljima i korisnicima poslovnih usluga diljem svijeta. Naime, poslovni turizam predstavlja važan turistički proizvod jer individualni i grupni poslovni gosti čine stabilan izvor potražnje koja je, ovisno o trendovima, najizraženija u razdobljima pred i posezone. Također, istraživanja među hotelijerima pokazuju da poslovni gosti čine 10 do 15 posto udjela svih hotelskih gostiju“, izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

- OGLAS -

Staničić je dodao kako je s ciljem daljnjeg jačanja i razvoja MICE (Meetings, Incentives, Conferences, and Exhibitions) turizma u prošloj godini oformljen i Kongresni odjel unutar HTZ-a.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA