Vijesti
Drama u sudnici: Perić se pokušao obratiti porodici Memić, Arijana mu žestoko odgovorila Sudija Branko Perić pokušao se obratiti porodici Memić nakon što je izrakao oslobađajuću presudu u slučaju “Dženan Memić”.
#

Međutim, Muriz i Arijana su napustili sudnicu, a Arijana mu je poručila:

“Bit će pravde, svi ćemo mi pred jednog sudiju. I mi i vi. Neću ostati na ovome. Bit će pravde za Dženana. Mi ćemo se za nju izboriti”, rekla je Arijana.

Borba za pravdu

Perić je nakon toga kazao da napuste sudnicu.

On je poručio da se porodica nastavi boriti za pravdu.

“Nejasno je kako su tužioci radili na okolnim predmetima, a ne da se ne zna šta je dalje. Traganje za propustima u istrazi, a da se ne zna konačni ishod je pogrešan. Pogrešni koraci se dešavaju. Treba li nakon oslobađajuće presude hapsisti tužioce? To se nigdje u svijetu ne dešava”, rekao je Perić koji se pokušao obratiti porodici Memić.

Sud BiH oslobodio je sve optužene u slučaju “Memić”.

Zijad Mutap, Hasan Dupovac, Alisa Ramić, Josip Barić i Muamer Ožegović teretili su se da su djelovali kao organizirana kriminalna grupa s ciljem prikrivanja dokaza o načinu na koji je Dženan Memić zadobio teške tjelesne povrede.

Optužnica iz istrage

“Imali smo pred sobom optužnicu koja je nastala iz istrage koja još nije okončana. Tako nešto nije zabilježen u sudskoj praksi. Među optuženima je oštećena koja je u ovom događaju imala povrede. Ne znamo da je oštećena prikrivala dokaze, u interesu oštećene je da se dokaže ko je kriv. Imamo optužnicu za pomaganje, a ne znamo kome pomažu i iz kojeg motiva. Neophodna je svijest da se počini krivično djelo. Samo iz ovih primjera vidimo kompleksnost slučaja. Čuli smo da istraga još nije otkrila kako je došlo do povreda i ko je kriv. Iz dokaza koji smo imali nismo mogli vidjeti zašto su se optuženi povezali u grupi i šta im je bio motiv. Šta povezuje motive policajaca.

Tužioci su saslušali 69 svjedoka i vještaka, od toga 14 zaštićenih. Optužnica nije bila na čvrstim temeljima”, rekao je Perić između ostalog.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.