10 C
Sarajevo
19.04.2024

U Sarajevu se odvija prava drama: U pokušaju krađe automobila, jedan policajac ubijen, drugi teško povrijeđen

Jutros u Sarajevu se odvijala prava drama, kada je oko pet sati u naselju Alipašino Polje, u C fazi došlo do sukoba policije s kriminalcima. Naime, nakon što je automafija, koja je navodno iz RS-a, pokušala ukrasti automobil Golf 6 s hrvatskim registarskim tablicama, policijska patrola koja se nalazila u blizini odmah je reagirala. Automafijaši su zasuli rafalnom paljbom iz automatske puške, policijsku patrolu, koja ih je zatekla u krađi Golfa 6 bijele boje. Na policajce je pucano odmah nakon što su izašli iz vozila. Policajac Adis Šehović je ubijen, dok je teško povrijeđen Davor Vujnović.

 

Automafijaši su došli s dva automobila, Range Rover I Golf V, a nakon pucnjave su pobjegli. Jedan policajac je pokušao da ih zaustavi nakon što su kolegu upucali, ali su ga ubrzo ranili i pao je.

- OGLAS -

 

Kako pišu mediji, policijske patrole kružile su od 23 sata, jer su navodno dobili dojavu da se razbojnici koji su prethodno na području općine Centar pokušali otuđiti vozilo kriju kod crkve na Alipašinom Polju u Sarajevu. Bijeli Golf još uvijek stoji na cesti, a ulica je blokirana nakon pucnjave.Na mjestu uviđaja povećava se broj policijskih patrola. Prisutni su brojni inspektori, a policajci obavljaju razgovor s očevicima.

 

Ubrzo se pojavila I vijest da je I drugi policajac podlegao, međutim, ljekari mu se još uvijek bore za život. Na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu drugi policajac koji je zadobio teške tjelesne povrede nalazi se u kritičnom stanju i ljekari se bore za njegov život. On se sada nalazi u komi nakon teške operacije u kojoj je reanimiran nakon što nije pokazivao znakove života.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA