Vijesti
Virus postoji u laboratorijama! Zna se desiti da im pobjegne iz laboratorije.
Dr. Fejzić, prvi čovjek koji je najavio Koronu: Morat ćemo se naučiti živjeti s virusom, nema perfektnih rješenja!
Imamo laboratorije za testove,na KCUS u Sarajevu i Banjaluci,na našem Veterinarskom fakultetu i u privatnim klinikama! Mi smo spremni.
Tri su scenarija:da se bolest povuče sama,kao SARS,da se napravi vakcina,a ako nema vakcine-izolacija,restrikcije do boljih vremena! Svijet nije i neće biti isti! Nema vakcine za Koronu!

Ne postoji model za borbu! Treba testirati,tretirati i pronaći veze zaraženih! Korona je u svim životinjama,kucama,macama a najopasnije su divlje životinje.

Vidjet žemo da li lijek protiv malarije u kombinaciji sa lijekom protiv SIDE pomaže i protiv Korone,on je i preventive i lijek za bolest!

Nije dokazano da ioni razaraju virus,to radi dezinfekcija! Nije tačno da topliji dani zaustavljaju virus! Nije dokazano da UV zraci slabe virus! Kina je zaustavila virus samo restriktivnim mjerama,takav je i sistem i mentalitet,mi nismo takvi! Ja sam u žarištu virusa u Africi godinama,strah me je ali poštujem mjere.

Strah će natjerati ljude da shvate opasnost! Imam djecu,vraćam se kući iz zaraženih područja ,strah me,ali poštujem pravila. Vaše pitanje “Kako je Korona prešla sa životinje na čovjeka” je za Nobelovu nagradu! SARS je sam od sebe stao,neobjašnjivo,MERS nije ali nema epidemije! Treba nam primirje s ovim virusom!

Naučili smo živjeti s gripom,vratit će se virus,mutirati,možda doći i novi. Bil Gejts je rekao da dolazi pandemija,da nismo spremni,da može pobjeći iz laboratorije i da će virus prije ubiti čovječanstvo nego li nuklearno oružje! 

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.