Vijesti
Dr.Gajić, direktni borac protiv Korone: Corona nije obična gripa!
Jedan od vodećih doktora najpoznatije svjetske Klinike MAYO: Svaki dan,12 sati sam u intenzivnoj njezi,direktno sa Koronom,liječim oboljele,znam.
Korona se ne može zaustaviti,ali se može usporiti! Ko ima oštećena pluća,biće mu gore,duhan još više ubija! Mora se napraviti hijerarhija u krizi-vertikalna!

Šta ako Korona ipak ostavi posljedice na ozdravljenog? Treba im godinu dana da se “vrate”,imaće noćne more,PTSP…Potrebno je hitno razlučiti bitno-nebitno! Ne komplicirati!

Ljekarima trebaju viziri,duple rukavice,specijalna odijela i pažnja kako se oblače,sve je rizik! 1300 doktora i medicinara koji se direktno bore sa Koronom je spojeno na čat grupu na viberu,svaki dan uživo razmjenjujemo iskustva,informacije,savjete,saznanja….prije dva dana smo slavili kada smo uspjeli skinuti sa respiratora pacijenta u Mostaru,to je zasluga ljekara iz tog grada!

Korona je prirodna,nije iz laboratorije!

Sada radimo,mi doktori,za jedan dan ono za šta nam je trebala godina! Dr. Ognjen Gajić,Sarajlija, član prve postave “Zabranjenog pušenja”: sreća pa je muzički instrument zamijenio medicinskim !

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.